Ispadanje kose nakon COVID-19

Ispadanje kose nakon COVID-19

Opadanje kose nakon preboljenja COVID-19


Da li je stvarno toliko strašno ?


Iako opadanje kose nije jedan od glavnih simptoma COVID-a ili barem do sada nije bio to bi se možda moglo promijeniti.
Naime studija od 1655 pacijenata u Wuhanu u Kini je otkrila da je njih čak 355 imalo znatnih problema s ispadanjem kose nakon preboljenja COVID-a.

Nakon 6 mjeseci ponovno su im ponovljena ista pitanja te se 22% pacijenata i dalje borilo s opadanjem kose i stanjivanjem kose.

 

Ispadanje kose nakon druge bolesti ?


Ponukani rezultatima istraživanja tijekom COVID-a druga studija je uočila da se gubljenje kose nakon bolesti primijeti najviše nakon 2 do 3 mjeseca te je mnogo učestalije nego što se do sada mislilo.

Dermatolozi napominju da je to normalni mehanizam tijela i reakcije na stres ali da u nekim slučajevima gubitak kose može biti trajan. Upravo iz tog razloga korisno je koristiti terapiju za kosu poput MAVI paketa rast kose, šampona za rast kose ili dermatološki roller. Osim što dokazano djeluju na rast kose oni djeluju i na sprječavanje opadanja te prevenciju.

Na slici vidimo poznatu glumicu Alyssu Milano i njenu borbu s opadanjem kose nakon bolesti.


Kako mi MAVI paket za kosu može pomoći ?


Kao što je već rečeno MAVI paket za rast kose ne samo da djeluje na rast i gustoću kose nego smanjuje i njeno ispadanje. Ispitanici studije nakon 180 dana primijetili su čak 60.6% smanjenje u opadanju kose.

To su samo rezultati testiranja šampona za rast kose. Derma roller kao druga komponenta ovdje služi kao bonus koji zasigurno te brojeve čini i puno većima. Terapija mikroiglicama je prisutna već nekoliko tisuća godina te se njena uspješnost ne može osporiti. Iz svih gore navedenih razloga proizlazi da se MAVI paket za rast kose isplati kupiti i kao preventivno sredstvo za rast kose koje je uvijek dobro imati u "ladici"

  • Shop
    ShopShopShopShopShopShopShop
  • Kontakt
    KontaktKontaktKontaktKontaktKontakt
  • Znanost
    ZnanostZnanostZnanostZnanostZnanost
  • Garancija
    GarancijaGarancijaGarancijaGarancijaGarancija
  • Zanimljivosti
    ZanimljivostiZanimljivostiZanimljivostiZanimljivostiZanimljivosti
    • HR
      HrvatskiHrvatskiHrvatski
    • EN
      EnglishEnglishEnglish
    • DE
      DeutschDeutschDeutsch